ציבוריקי אתם יודעים לטגן? המתכונים של מירי זורגר לכבוד שבת

    מירי זורגר 1 Comment on ציבוריקי אתם יודעים לטגן? המתכונים של מירי זורגר לכבוד שבת
    9:30
    06.05.24
    בצלאל קאהן ודוד חכם No Comments on ח"כ עמית הלוי: "הסיסמה 'לעולם לא עוד' חסרת כיסוי"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    ציבוריקי מטוגן

    מצרכים לבצק

    1 ק"ג קמח לבן

    2 1/4 כוסות סודה

    2 ביצים

    1 כף מלח

    5 כפות שמן

    2 כפות וודקה

    מלית

    800 גר' בקר טחון- עדיפות לאנטיקות

    3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    5-6 שיני שום כתושות

    5-6 כפות פטרוזליה קצוצה

    1 כפית פפריקה מעושנת

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    הכיני בצק מהמצרכים הנל והניחי למנוחה של שעה חשוב לעבד את הבצק עד שהוא חלק ופיתח את הגלוטן

    מחלקים את הבצק ל4  ומניחים למנוחה שעה

    מרדדים כל רבע לעלה דק מורחים בשמן ומגלגלים לרולדה

    מניחים למנוחה חצי שעה נוספת

    הכנת הבשר

    בסיר טפלון מניחים את השמן מחממים ומוסיפים את הבצל לאחר כמה ד טיגון מוסיפים את השום מטגנים עוד כמה ד ואז מוסיפים את הבשר והתיבול מערבבים עד שהבשר הופך את ציבעו מסירים מהאש ומצננים

    מרדדים כל  כדור בצק לעלה דק

    קורצים לדיסקית בקוטר 7 ס"מ . שמים במרכז כל דיסקית כף מלית וסוגרים לחצי מהדקים עם מזלג

    מכינים כך את כל הכיסנים

    מטגנים משני הצדדים ומגישים חם

     

    רביולי גבינות

    מצרכים

    2 כוסות מים

    100 גר' חמאה

    1 כפיות מלח

    4 כוסות קמח

    4 חלמונים

    למלית

    250 גר' גבינה כחושה או ריקוטה

    100 גר' גבינה בולגרית 5 % מגוררת

    150 גר' גבינת מונצגו מגוררת

    150 גר' גבינת פיקורינו מגוררת

    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    4 כפות עירית קצוצה

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    בסיר שמים מים חמאה ומלח ומביאים לרתיחה

    כשרתח מכבים את האש ומוסיפים את הקמח במהירות ומערבבים לבצק מפורר

    מעבירים אל המקסר ומערבבים מוסיפים את החלמונים  לבצק אחד אחד מערבלים לבצק רך וגמיש

    הרכבת המנה

    מ ערבבים את מצרכי המלית טועמים ומתקנים תיבול

    מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עגולים בקוטר 6 ס"מ

    מזלפים במרכז כל עגול מעט מהמלית עם 2 כפיות

    סוגרים לחצי ומהדקים

    מבשלים בסיר עם מים ומלח עד שצפים

    מגישים חם עם רוטב בשמל או עם בצל מטוגן

     

    גיוזה

    מצרכים

    לבצק

    1 1/2 כוסות קמח

    1 כוס מים רותחים

    2 כפות שמן

    1/2 כפית מלח

    2 כפות קורנפלור

    למלית

    300 גר' פרגית טחונה

    1 כוס כרוב קצוץ

    1 כף שמן שומשום

    1 כף גינגר

    2 כפות רוטב סויה

    2 כפות בצל מטוגן

    2 שיני שום קצוצות

    1/2 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    מצרכים לרוטב

    3 כפות סויה

    3 כפות סילאן

    3 כפות רוטב צילי

    2 שיני שום קצוצות

    2 בצלים ירוקים קצוצים

    1/2 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    2 כפות שומשומים בצבעים

     

    אופן ההכנה

    הכנת הבצק

    לשים את מצרכי הבצק לבצק מעט קשה

    מניחים במקרר למנוחה

    הכנת המלית

    מערבבים את כל המצרכים ומניחים בצד למנוחה של 10 ד'

    הרכבת המנה

    מוציאים את הבצק ומרדדים במכונת פסטה לבצק דק

    קורצים לדיסקיות בקוטר 7 ס"מ ושמית במרכז כף מהמלית

    סוגרים ל2 עי קפלים

    מחממים כף שמן שומשום במחבת ומניחים את הגיוזות מוסיפים כו וחצי מים מכסים ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים

    מוסיפים כף שמן נוספת ומטגנים עד להשחמה

    הכנת הרוטב

    במחבת מניחים את השמן הסויה הרוטב צילי ומביאים לרתיחה

    מוסיפים את שאר המצרכים ומסירים מהאש

    מגישים עם הגיוזה

     

    קרעפלעך בשר

    מצרכים לבצק

    2 כוסות מים

    100 גר' מרגרינה

    1 כפית מלח

    4 כוסות קמח

    4 חלמונים

    מלית

    300 גר' חזה עוף טחון

    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    הכנת הבצק

    בסיר יש לשים את המים המרגרינה והמלח ולהביא לרתיחה

    להעביר את הבצק לקערת המקסר ולהוסיף את החלמונים לאט לאט עד לקבלת בצק רך ואחיד

    הכנת המלית

    ערבבי את המצרכים  טעמי ותקני תיבול

    הרכבת המנה

    רדדי את הבצק לעלה דק וקרצי עגולים בקוטר 7 ס"

    את המלית העבירי לשקית זילוף וזלפי מלית במרכז העיגול סיגרי וחצי עיגול

    חממי בסיר מים עם מלח ובשלי את הקרפלעך בכל פעם 8-10 קרעפלעך עד שהם צפים

    הוציאי והניחי במסננת שטפי והעבירי לכלי יבש

    הכיני כך את כולם

    שמני את הקרעפלך למניעת הדבקות

     

    קרעפלעך גבינה מתוקים

    מצרכים

    2 כוסות מים

    100 גר' חמאה

    1 כפית מלח

    4 כוסות קמח

    4 חלמונים

    מלית

    1 מיכל גבינת ריקוטה

    1/2 כוס א בקת סוכר

    1/2 שקית אינסטנט וניל

    לציפוי

    50 גר' חמאה

    2 כוסות פירורי לחם

    2 שקיות סוכר וניל

    אופן ההכנה

    הכנת הבצק

    בסיר שמים את המים החמאה והמלח ומביאים לרתיחה

    מסירים מהאש ומוסיפים קמח ומערבבים לקבלת גושי בצק

    מעבירים את הבצק למקסר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד לקבלת בצק

    הכנת המלית

    מערבבים את המצרכים  טועמים ומתקנים תיבול מעבירים לשקית זילוף

    הכנת הקרעפלעך

    בסיר 4 ליטר ממלאים כ 3 ליטר מים ומביאים לרתיחה

    מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ

    מזלפים במרכז את מלית הגבינה סוגרים לחצי ומהדקים הייטב

    מבשלים במים שרתחו כל פעם כ 10 יח' עד שצפים

    מוצאים עם כף מחוררת למסננת שוטפים במים קרים ומעבירים לכלי

    הכנת הפירורים

    במחבת ממיסים חמאה מוסיפים את הפירורים והסוכר וניל ומערבבים

    את הקרפלעך טובלים בפירורים עד לציפוי מוחלט

    מגישים עם שמנת חמוצה

     



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      בס'ד
      תודה לך הגב. מירי שתח'י , מתכונים נפלאים!
      האם אפשר לציין בצד את ארץ המוצא (אם ידוע) בצד המתכון?
      ושוב תודה נ.ב. בתי סיפרה לי רבות עליך.